Följ Samhall

Samhall Svanenmärker sina städtjänster

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2015 07:00 CET

Miljömärkningen innebär att företagets närmare 9 000 lokalvårdare städar i enlighet med Svanens högt ställda miljökrav. Det betyder bland annat att Samhall använder och doserar miljömärkta kemikalier på rätt sätt, kör sina städfordon klimatsmart med mera.

– Vi är mycket glada över att våra städtjänster nu är Svanenmärkta. Det är resultatet av ett både långsiktigt och målmedvetet arbete med miljöfrågor. Svanenmärkningen svarar upp mot de allt högre krav som våra kunder ställer samtidigt som det bygger en stolthet bland våra medarbetare, säger Jonas Rieck, affärsområdesdirektör på Samhall AB.

– Hållbarhetsarbetet i Sverige får helt klart förstärkning. Vi kan göra stora miljö-, klimat- och hälsovinster när vi fått med oss en så stark rikstäckande aktör inom Svanenmärkta städtjänster, säger Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Albin Falkmer, informationschef Samhall AB
Tel: 070-509 72 06
Mail: albin.falkmer@samhall.se

Anna Norberg, pressansvarig Miljömärkning Sverige
Tel: 0762 62 54 90
Mail: anna.norberg@svanen.se

Samhall är en av Sveriges största serviceleverantörer. Företaget har över 23 000 medarbetare på cirka 200 orter och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen cirka sju miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.