Följ Samhall

Taggar

Monica möter Stefan Krook – ett samtal om goda affärer

Monica möter Stefan Krook – ett samtal om goda affärer

Nyheter   •   Jan 22, 2020 07:10 CET

Han drog i gång succéföretaget Glocalnet redan som 23-åring. Nu gör Stefan Krook återigen succé, den här gången med den digitala brevlådan Kivra. Samhalls vd Monica Lingegård möter entreprenören vars företag genomsyras av hållbarhetstänk och som lyckas med det mesta han tar sig för.

De räddar modeindustrin – genom kemisk återvinning

De räddar modeindustrin – genom kemisk återvinning

Nyheter   •   Dec 19, 2019 16:17 CET

Företaget Renewcell är fullständigt rätt i tiden. Samtidigt som Greta Thunberg pryder omslaget av Vogue och modebranschens jättar lovar att förbättra sitt miljöarbete, har Renewcell kommit på ett nytt sätt att återvinna textilier. ”Vi har vinden i ryggen”, säger vd Patrik Lundström och berättar att ett stort genombrott står för dörren.

Eva Nordmark besöker Samhall

Eva Nordmark besöker Samhall

Nyheter   •   Dec 09, 2019 17:49 CET

– Det är alltid lika inspirerande att komma ut och träffa Samhalls medarbetare, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark när hon besöker Grönsakshallen Sorunda under måndag eftermiddag.

Vägen tillbaka

Vägen tillbaka

Nyheter   •   Sep 30, 2019 15:32 CEST

​Samhallmedarbetaren Sophie Pasanen har varit gift med Sveriges starkaste man fem gånger om. Men när det kommer till styrka så är Sophies mentala förmåga att resa sig om och om igen minst lika stor som makens fysiska motsvarighet.

Samhallmedarbetaren Abbe – en kulturbärare

Samhallmedarbetaren Abbe – en kulturbärare

Nyheter   •   Aug 21, 2019 14:29 CEST

Han är uppskattad av alla på IAC i Torslanda. Abdal Lahdos förmåga att se sina kolleger har lett till både ökat engagemang och ökad trivsel på arbetsplatsen. ​Han är inte bara en omtyckt arbetskamrat som engagerar sina kolleger – han är dessutom så bra på att sprida en god kultur att han nu blir utlånad till en annan arbetsplats.

​Folket har sagt sitt – nu bestämmer juryn

​Folket har sagt sitt – nu bestämmer juryn

Nyheter   •   Jun 18, 2019 10:43 CEST

Visa vägen-priset är Sveriges viktigaste pris, men också ett av de mest populära. När omröstningen stängde natten mellan fredag och lördag hade 14 884 unika röster registrerats på över 600 kandidater. I och med att omröstningen är avklarad så har de tre främsta kandidaterna i respektive region och kategori gått vidare till juryns bedömning.

Microsofts vd Satya Nadella besöker Samhall

Microsofts vd Satya Nadella besöker Samhall

Nyheter   •   Maj 29, 2019 14:09 CEST

I dag kom världens största företagsledare – Microsofts globala vd Satya Nadella – till Stockholm och till Samhall Innovation Days. Under tre dagar har entreprenörer, kreatörer och experter inom teknik och autism samlats i centrala Stockholm för att tillsammans ta fram digitala verktyg för personer med autism på #samhallinnovation.

Röstningen till Visa vägen-priset har öppnat

Röstningen till Visa vägen-priset har öppnat

Nyheter   •   Apr 05, 2019 11:06 CEST

Sedan den 1 mars har du kunnat nominera de eldsjälar och arbetsgivare som gör extra mycket för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Och nu har röstningen öppnat! Hittills har över 1000 personer redan använt sin röst för att avgöra vem som förtjänar att ta hem Visa vägen-priset i år. Rösta på dina favoriter på visavagen.se.

En unik färg för Samhalls medarbetare på IKEA Sverige

En unik färg för Samhalls medarbetare på IKEA Sverige

Nyheter   •   Mar 06, 2019 10:55 CET

De cirka 750 medarbetare från Samhall som jobbar på IKEA har från och mars en egen färg på sina tröjor kallad petrol. Det är en av sju färger i Samhalls logga och företaget dedikerar nu den till sitt samarbete med IKEA.

Vad gjorde Samhall under 2018?

Vad gjorde Samhall under 2018?

Nyheter   •   Feb 18, 2019 09:51 CET

Rekordmånga rekryterar från Samhall. 1 492 personer lämnade Samhall under 2018 för ett jobb hos ett annat företag. Det är ett nytt rekord i andel medarbetare som rekryterats av en annan arbetsgivare, vilket är ett av de viktiga målen för statliga Samhalls verksamhet.

Viktigast i Almedalen – mänsklig kedja av Den dolda kraften

Viktigast i Almedalen – mänsklig kedja av Den dolda kraften

Nyheter   •   Jul 03, 2012 20:38 CEST

100 Samhallmedarbetare utgör levande inbjudningskort för ministrar och näringslivstoppar till Almedalens viktigaste träff.

Medling begärd i Samhallförhandlingarna

Nyheter   •   Jun 12, 2010 10:55 CEST

Förhandlingarna för 19000 Samhallanställda strandade på lördagen. Parterna har gemensamt begärt att medlare tillsätts.

Samhalljobben följer med när Matfabriken flyttar till Västerås

Nyheter   •   Jun 04, 2010 13:03 CEST

Matfabriken i Sala kommer att flytta produktionen till Västerås efter beslut av företagsledningen. Samtliga cirka 80 Samhallanställda i Matfabriken erbjuds arbete i det nya storköket i Västerås.