Följ Samhall

​Folket har sagt sitt – nu bestämmer juryn

Nyhet   •   Jun 18, 2019 10:43 CEST

Jan Scherman, ordförande i Visa vägen-juryn.


Visa vägen-priset är Sveriges viktigaste pris, men också ett av de mest populära. När omröstningen stängde natten mellan fredag och lördag hade 14884 unika röster registrerats på över 600 kandidater. I och med att omröstningen är avklarad så har de tre främsta kandidaterna i respektive region och kategori gått vidare till juryns bedömning.

– Vi känner oss både hedrade och glada över att nu få kliva in i processen och lära känna dessa 54 kandidater. Men alla 605 kandidater hade förstås varit värdiga pristagare, och det i sig är en fantastisk vinst för vårt land och alla som bor här, säger Jan Scherman som är ordförande i Visa vägen-juryn.

Av dessa 54 ska det nu bli 18 vinnare kvar – en arbetsgivare och en eldsjäl i de nio regionerna. När detta digra arbete är genomfört av juryn kommer Visa vägen-turnén att besöka de nio regionerna och prisa alla vinnarna.

– Jag ser ett fantastiskt engagemang för Visa vägen-priset i hela Sverige, ett engagemang som är ett kvitto på hur viktig frågan om alla människors lika värde är, säger Jan Scherman.

Årets jury vittnar också om att detta är Sveriges viktigaste pris. Förutom ordförande Jan Scherman, tidigare TV 4-chef och numera diversearbetare inom media, har vi LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, Prins Daniel, Ärkebiskop Antje Jackelin, Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi samt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson.

– Förutom att juryn representerar i princip alla stora samhällsinstitutioner så finns det ett enormt intresse bland jurymedlemmarna för det heroiska arbete som kandidaterna dagligen utför genom att se människors talanger och förmågor, säger Jan Scherman.

I skrivande stund sitter juryn och går igenom alla kandidater inför det första jurymötet. Resultatet av deras arbete kommer att offentliggöras under Visa vägen-turnén.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.