Följ Samhall

Nu har vi 18 stolta Visa vägen-vinnare i hela landet!

Pressmeddelande   •   Sep 09, 2019 08:41 CEST

Föra årets 18 vinnare, tillsammans med prisutdelarna Hanna Stjärne, vd för SVT, samt Prinsessan Sofia

Variationen är stor bland årets pristagare, här finns stora och små arbetsgivare, eldsjälar som driver ideella organisationer och andra som dagligen bryter utanförskap inom kommunal och statlig verksamhet eller på ett verkstadsgolv.

Alla 18 är goda representanter för Visa vägen-prisets syfte, att prisa de människor och arbetsgivare som dagligen synliggör de osynliga och bryter utanförskapet för människor med en funktionsnedsättning. De är kort sagt ett tvärsnitt av olika typer av arbetsgivare och eldsjälar som tror att alla har något att vinna på inkludering och mångfald.

Vi säger ett stort grattis till alla 18 vinnare och hoppas att priset inspirerar er att fortsätta ert fantastiska arbete. Ni spelar alla en livsavgörande roll för tusentals människor som på grund av en funktionsnedsättning haft det tufft att ta sig in på arbetsmarknaden, och vi hoppas ni ska inspirera många fler att göra samma sak.

Under september och oktober åker Visa vägen-priset på turné till nio orter i hela landet för att dela ut priser och hylla de regionala vinnarna. Anmäl dig till prisutdelningen närmast dig!

Här är hela listan med vinnarna efter region.

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

Allmänheten har sagt sitt genom att rösta på sina favoriter och nu utses en regional vinnare i varje kategori av juryn. De regionala vinnarna, nio eldsjälar och nio arbetsgivare, går sedan till en riksfinal där den nationella vinnaren koras på Visa vägen-galan den 25 november. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.